Що таке сорокоуст та панахида?

Сорокоуст – особлива молитва, яка читається протягом 40 днів на Божественній Літургії. Сорокоуст може бути як за здоров'я, так і за упокій. Заупокійний сорокоуст відбувається для того ж, що й інші наслідки: вимолити у Бога відпущення гріхів померлого і полегшити його потойбічне життя.

Сорокоуст замовляється не тільки за упокій, але і за здоров'я, тому деякі соромляться. Але це найкращий вид церковної молитви для покійного, тому що він дозволяє християнину навіть після смерті брати участь у богослужінні разом із живими.

Що потрібно замовити у церкві на 40 днів від дня смерті: панахида або молебень Щоб допомогти душі померлого, родичі замовляють у церкві на 40 днів від дня смерті панахидулітію, сорокоуст.

Багато хто сумнівається, чи можна замовити сорокоуст про упокій до похорону. Не лише можна, а й потрібно! Бажано подати прохання про поминання першого ж дня після смерті близького, але, в принципі, зробити це можливо в будь-який час після смерті або після похорону – обмежень за термінами не існує.

Related Post

Способи відстежити лист: додаткові методи та інструментиСпособи відстежити лист: додаткові методи та інструменти

Відстеження листів – це одна з найважливіших можливостей, яку пропонують популярні поштові сервіси. Воно дає змогу дізнатися, чи був лист доставлений адресату, чи прочитаний він, а також дізнатися час і